søndag 19. april 2009

STRÅLANDE VÅRDAG

Helga er så godt som over, ei helg med strålande vårvêr, mykje blid sol og grei temperatur. Det blomstrar vilt med gule påskeliljer som snart er ferdige for i år, nokre tulipanar driv og sprett, og no kjem dei for fullt, dei kvite narcissane våre med gul plomme, reine speilegga. Anne nektar meg å kalle dei for pinseliljer, og sjølvsag har ho rett: Vår barndoms pinseliljer var heilt kvite, og det er lenge til pinsehelga. Og så må me ikkje gløyme alle småhjarta som er begynt å blomstre og sikkkert held på med det til frosten tek dei til hausten.
   Me har vore ute og pusla i hagen i helga. Og no tek han til å skikke seg. Rett nok burde me ha teke eit tak ovanfor huset. Den biten er litt forsømd. I dag har me mest lata oss, gått tur ein lang tur i Handelandsdalen, grilla lammelårskiver og meiska oss med den første rabarbrasuppa av årets avling.
   Utpå kvelden sette eg garn, og me gjekk på kino og såg den ikkje urettferdig oppskrytte svenske spenningsfilmen "Menn som hater kvinner". Både Anne og eg har lese alle tre Stig Larsson-bøkene, så spenninga var dempa, men filmen var god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar